De Costa del Sol - ofwel "Kust van de Zon" is een gebied in het zuiden van Spanje, in de autonome regio Andalusië, bestaande uit de kust steden en gemeenten langs de Middellandse Zeekust van de provincie Málaga. De Costa del Sol ligt tussen de twee minder bekende Costa’s: Costa de la Luz en Costa Tropical. Vroeger bestond de Costa del Sol slechts uit een serie van kleine, rustige vissers nederzettingen. De regio is echter compleet getransformeerd in de tweede helft van de 20e eeuw tot een toeristische trekpleister van wereldfaam.

Het omvat de hoofdstad Málaga en de steden van Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Estepona, Manilva, Casares, Rincón de la Victoria, Velez-Malaga, Nerja, Frigiliana en Torrox.

De Costa del Sol strekt zich uit van de kliffen van Maro in het oosten tot Punto Chullera in het westen. De eerste bewoning in de regio dateert uit de Bronstijd, en de Costa is over de eeuwen gekoloniseerd en geregeerd door vele culturen, zoals de Feniciërs, Grieken, Carthagers, Romeinen, Vandalen, Visigoten en Moren, tot de Reconquista.

www.gulickhhc.com/drugs/erectile-dysfunction/ link read more top page

De Costa del Sol is een populaire toeristische regio die miljoenen mensen verwelkomt per jaar, die meestal op luchthaven van Málaga aankomen en op weg zijn naar een van de vele resorts gelegen langs de kustlijn van Manilva in het westen tot Nerja in het oosten.

De Costa del Sol heeft een aangenaam klimaat, met een gemiddelde temperatuur per jaar van 19°C en meer dan 300 dagen zon. Het heeft een breed aanbod van hotels en appartementen, zowel aan zee als in het binnenland, een groot aantal golfbanen, dierentuinen en attracties, conferentiecentra en jachthavens.

De Costa del Sol is ook bekend als de Costa del Golf. Het heeft de hoogste concentratie van golfbanen in Andalusië en het Europese continent.